Meer perspectief voor jouw carrière
Logo Gemeente Oss schaduw
Gemeente Oss

Waarom wil jíj werken in Oss?

Stedelijk en groen; ondernemend, sociaal en gastvrij.., dat is Oss! Oss heeft de voorzieningen van een stad én de sfeer van een dorp. Werken is Oss is een echte uitdaging met mooie kansen.
 
1.: Museum Jan Cunen en theater De Lievekamp zijn bekend in heel Nederland. In het centrum van de stad Oss is een levendige bibliotheek en subtropisch Golfbad. Het cultuurpodium Groene Engel biedt muziek, theater en film voor jong en oud. Uitgaan en sporten komen bij elkaar in het sportcomplex De Rusheuvel. In Oss hoef je je niet te vervelen.

2.: Oss heeft een talentencampus, een stimulerende leeromgeving met scholen, bedrijven, een stadion en sportvelden dicht bij elkaar. Hier kunnen jongeren modern en aantrekkelijk onderwijs volgen. Oss heeft ook horizonscholen, middelbare scholen van VMBO tot VWO tweetalig en een ROC. In de bijzondere kinderboerderij De Elzenhoek leren kinderen de natuur kennen. Na afloop kunnen ze spelen in de fantasierijke speeltuin Elckerlyc. In Oss wil je je kinderen laten opgroeien.

3.: Oss heeft meer dan 90.000 inwoners met 150 verschillende nationaliteiten. Ossenaren houden van gezelligheid en vinden elkaar in veel sportclubs, carnavalsverenigingen, vrijwilligerswerk, parochies, moskeestichtingen, de jongerenraad, buurtverenigingen en wijk- en dorpsraden. Oss is een gemeente met veel parken, 21 dorpen en de twee vestingstadjes Megen en Ravenstein. Kamperen kan in de mooie natuurgebieden De Maashorst en Herperduin. Er zijn fiets- en wandelroutes door prachtige bossen, heide, polders en langs zo’n 40 kilometer Maas.
 
Krachtig en met lef… dat is Oss!
4.: Oss is een economisch sterke gemeente. Er zijn meer dan 5400 verschillende bedrijven en 52.500 banen, vooral in de industrie, landbouw, zorg, farmacie, logistiek en dienstverlening. Oss is goed bereikbaar met de auto via de A-50 en A-59. Er zijn drie NS stations. Daarnaast is Oss bereikbaar voor vrachtschepen via de grootste binnenhaven van Nederland.

5.: Oss is een krachtige stad met ondernemende mensen. De ontwikkeling van het Life Sciences Park laat zien hoe Ossenaren elkaar snel opzoeken om samen te werken en te innoveren. En met de Kracht van Oss willen ondernemers de economie en werkgelegenheid versterken. Oss heeft lef en durft verder te kijken dan Oss zelf. Uit de hele regio komen mensen werken en winkelen in Oss. 

6.: Oss hecht grote waarde aan duurzaamheid. Het gemeentehuis is het meest duurzame verbouwde gemeentehuis van Nederland. De gemeente stimuleert Ossenaren om duurzaam te bouwen, wonen en werken. Oss was twee keer de meest inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland.

Inspirerende werkgever… dat is Oss!
7.: Gemeente Oss is een aantrekkelijke werkgever met 700 gemotiveerde en tevreden medewerkers. Zij krijgen ruimte en vertrouwen om initiatief te nemen. Gemeente Oss maakt plannen samen met inwoners, bedrijven en instellingen. En we voeren die vaak ook samen uit. We kunnen niet alles ineens aanpakken. Daarom werken we op basis van heldere opdrachten in sterke teams. In teams organiseren we samen het werk. Hier leren we van én met elkaar.
 
Betrokken inwoners… dat is Oss!
8.: Gemeente Oss heeft betrokken wijken en dorpen. Er zijn vijf wijkraden en zes dorpsraden. De gemeente werkt nauw samen met haar inwoners. Zij weten het beste wat er speelt in hun dorp of wijk. De Osse gemeenteraad bestaat uit 37 leden, verdeeld over acht politieke partijen. Zetelverdeling: SP (11), VDG (10), CDA (4), VVD (3), Beter Oss (3), D66 (2), Groen Links (2), PVDA (1), LOF (1). Het college heeft vijf wethouders. De VDG heeft twee wethouders, de VVD, Beter Oss en het CDA één wethouder.  De burgemeester is mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans.

 

Acht goede redenen om in Oss te willen werken. Welke is voor jou de belangrijkste?

Nieuwste vacatures

Consulent BBZ

Omgevingsmanager Buitengebied

Contactinformatie

Bezoekadres
Raadhuislaan 2
5341 GM OSS

Postadres
Postbus 5
5340 BA OSS

telefoon14 0412
emailgemeente@oss.nl
websitewww.werkenbijdegemeenteoss.nl