Meer perspectief voor jouw carrière
Logo OLD - Gemeente Haaren schaduw
OLD - Gemeente Haaren

Werken bij Gemeente Haaren

De gemeente Haaren telt ca. 13.500 inwoners, verdeeld over vier historische dorpskernen. Haaren bestaat uit de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt.
 
De vier dorpen hebben elk hun eigen specifieke identiteit en bijzondere karakter. Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt zijn in hun verscheidenheid alle vier echt Brabants te noemen, met die typisch Brabantse uitstraling van warmte en gezelligheid.

Haaren is een prachtige groene gemeente met veel natuurschoon, waar het behalve fijn wonen goed recreëren is. In de gemeente bevindt zich een groot aantal bos- en natuurgebieden, zoals een deel van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, het Helvoirts Broek, het Brokkenbroek en landgoed Nemerlaer.
Tezamen vormen de vier dorpen, op een oppervlakte van ruim 6000 hectare een groene buffer tussen de stedelijke driehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

De vier dorpen zijn levendige dorpen. Talloze vrijwilligers zijn actief in het kleurrijke verenigingsleven en in diverse maatschappelijke organisaties.

Bij een gemeentelijke herindeling in 1996 ontstond de nieuwe gemeente Haaren door samenvoeging van de gemeenten Esch, Haaren en Helvoirt. In 1997 kwam het dorp Biezenmortel daar bij.
Het nieuwe gemeentehuis, dat in december 1997 in gebruik werd genomen, staat in Haaren.


Het is een jonge, moderne gemeente met ca. 105 medewerkers, in een groene omgeving. Er heerst een prettige en collegiale sfeer met volop ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Er is sprake van korte lijnen en een platte, open structuur.

Contactinformatie

Bezoekadres
Monseigneur Bekkersplein 2
5076AV HAAREN

Postadres
Postbus 44
5076ZG HAAREN

telefoon(0411) 62 72 82
emailgemeente@haaren.nl
websitewww.haaren.nl